Spring naar de inhoud
Ventilatie voor particuliere woningbouw

Ventilatie voor woningbouw

Gezonde binnenlucht verzekerd met een performant ventilatiesysteem

Huizen en appartementen worden door de strenger wordende regelgeving steeds dichter gebouwd. Er wordt vrij stevig geïsoleerd, waardoor lucht eigenlijk nog moeilijk kan ontsnappen via kieren of spleten. Verluchten is belangrijk, niet alleen om de vervuilde lucht af te voeren, ook om ervoor te zorgen dat er geen condensatieproblemen opduiken of dat vocht zich een weg vindt in je woning. Een ventilatiesysteem is met andere woorden, zeker bij nieuwbouw, een absolute must. EnergieQ installeert de meest performante ventilatiesystemen en zorgt voor een goed en gezond binnenklimaat.

"Wij dachten dat verluchten voldoende was voor een gezonde binnenlucht, tot we kozen voor een ventilatiesysteem D. We merken echt wel een gigantisch verschil."

Kris Viaene

Soorten ventilatiesystemen

EnergieQ berekent het kanalentrac├ę, tekent het uit en installeert zowel de kanalen als de ventilatie-unit. Wij kiezen doorgaans voor systeem B, C of D. Waar ventilatiesystemen B en C een combinatie zijn van natuurlijke en mechanische ventilatie, is ventilatiesysteem D het meest performante doordat zowel de afvoer als de aanvoer van lucht op een mechanische manier gebeurt. Met een C- en D-systeem kan je, met behulp van een warmtepompboiler of lucht-waterwarmtepomp, warmte terugwinnen en deze inzetten voor het opwarmen van je sanitair warm water of gebruiken voor ruimteverwarming.

Vraag advies
Ventilatie-unit
Ventilatie met warmterecuperatie
Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Professioneel plaatser van ventilatiesystemen

Als installateur van ventilatiesystemen staat EnergieQ garant voor een correct berekend systeem en een feilloze plaatsing van alle technieken en componenten.

Contact

Offerte aanvragen

Cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info