Spring naar de inhoud
Industriële koeltechnieken en ventilatie

Industrie

EnergieQ als betrouwbare partner voor industriële installaties

Als technisch coördinator of diensthoofd draag jij de verantwoordelijkheid over alle technieken binnen het bedrijf waarvoor je werkt. Daarom is een betrouwbare partner essentieel voor de bedrijfszekerheid. EnergieQ neemt samen met jou graag die verantwoordelijkheid op en staat in voor het ontwerp, de plaatsing en het onderhoud van zowat elke technische installatie: van verwarming tot koeling, luchtbehandeling en alles wat elektrische installaties aangaat.

Verwarming

Duurzame verwarmingssystemen voor de industrie

Een fabriekspand, kantoren of een werkvloer verwarmen kan op allerlei manieren en met verschillende soorten industriële verwarmingsinstallaties. Of je nu opteert voor industriële warmtepompen of grote industriële cv-ketels op gas, een elektrisch verwarmingssysteem of luchtverwarming via luchtgroepen of luchtverhitters: EnergieQ installeert en onderhoudt de meeste verwarmingssystemen en staat ook in voor de opstart en programmatie.

Duurzame industriële verwarming

Zonne-energie

De motor van jouw onderneming

Zonnepanelen zijn een absolute must voor jouw onderneming, fabrieks- en/of kantoorgebouw. De investering wordt in no time terugverdiend en begint al meteen na de oplevering van de installatie geld op te leveren. Industriële panden kunnen niet enkel voorzien worden van pv-panelen, ook industriële zonneboilers en thermische zonnepanelen zijn een absolute meerwaarde. Laat je dakoppervlakken of parking(s) niet ongebruikt en doe een beroep op EnergieQ om je bedrijf snel en efficiënt te verduurzamen.

Industriële zonne-energie
Zonnepanelen
Duurzame energie
Pv-panelen

Industriële ventilatie

Zuivere lucht met luchtbehandelingsystemen

Een goede circulatie van verse lucht en de correcte afvoer van vervuilde lucht is cruciaal voor het creëren van een gezonde werkomgeving. Dat is nog belangrijker in een omgeving waar dampen of stof circuleren. Wij installeren de juiste luchtafvoer in functie van jouw activiteiten. EnergieQ ontwerpt, plaatst en onderhoudt zonder enige moeite industriële ventilatiesystemen, luchtgroepen en luchtbehandelingskasten.

Industriële ventilatie

Koeltechnische installaties

Een antwoord op elke koudevraag

Industriële koeling is een must voor sommige bedrijfsprocessen en in bepaalde ruimtes. EnergieQ is een erkend koeltechnisch bedrijf dat overweg kan met airconditioningsystemen, chillers en verschillende types koudwatermachines. Op zoek naar een expert in adiabatische koeling of een specialist in proceskoeling? EnergieQ neemt elke koeltechnische uitdaging met plezier aan. Meer weten over onze diensten in dit domein?

Industriële koeltechniek

Batterijenpark voor energieopslag

Opslag van hernieuwbare energie

Een zonnepanelenpark of het dak van een fabriekshal vol zonnepanelen is een goede investering, maar is nog rendabeler in combinatie met een performant opslagsysteem. Industriële energieopslag kan in de vorm van batterijcontainers of batterijparken. Afhankelijk van de hoeveelheid energie je wil opslaan, wordt voor het een of andere systeem gekozen. Wat ook je energieproductie, EnergieQ voorziet in een oplossing voor elke uitdaging. EnergieQ berekent, ontwerpt, dimensioneert en installeert een batterijenssysteem op maat.

Industriële energieopslag
Energieopslag industrie
Zonnepanelen industrie
Batterijen voor back-up

Laadpaleninfrastructuur voor de fleet van jouw onderneming

Elektriciteitsvoorziening voor elektrische wagens

De toekomst is aan de elektrische wagen. Dat is duidelijk. De wagenparken worden aan sneltempo geëlektrificeerd en er dreigt een tekort aan laadinfrastructuur. Blijf niet achterophinken en zorg dat ook de elektrische wagens van je medewerkers makkelijk kunnen opgeladen worden met behulp van laadpalen. EnergieQ voorziet in klassieke laadpalen, maar plaatst ook snelladers op openbaar terrein of op het parkeertterein van je onderneming. Ontdek onze oplossingen en service.

Laadpaalinfrastructuur voor industrieën
Laadinfrastructuur

Industriële waterbehandeling

Watermanagement voor industrieën

Het wordt steeds droger in onze contreien. Ons watersysteem staat onder druk en we kampen met extremen door de onvoorspelbaarheid van ons klimaat. Water wordt het nieuwe goud. Dat maakt dat we zorgvuldig en zuinig moeten omspringen met alle soorten water: van grijs en zwart water tot regen- en proceswater. EnergieQ heeft een passie voor water. De behandeling ervan nemen we zeer ernstig. We zijn ervan overtuigd dat een goed waterbeheer een op maat gemaakte oplossing vraagt. Je bent bij EnergieQ met andere woorden aan het juiste adres als je op zoek bent naar advies, engineering van duurzame watersystemen en de installatie van diverse waterbehandelingssystemen en -producten.

Industriële waterbehandeling
Industriële waterbehandeling

Industriële elektriciteitswerken

Van automatisering tot relighting

In industriële omgevingen worden strenge eisen gesteld aan elektrische installaties. Want een kantoor of een werkplaats waar de elektrische installaties niet naar behoren werken, betekent een potentieel gevaar voor de bedrijfszekerheid. EnergieQ is jouw partner voor een correct gedimensioneerde en performante elektrische installatie of automatisatie. Wij garanderen een flexibele en energiezuinige installatie die future proof is en je bedrijf op korte en lange termijn heel wat geld kan opleveren.

Industriële elektriciteitswerken

Op zoek naar een expert in installatietechnieken? EnergieQ heeft jaren ervaring in verschillende industrieën en kan ingezet worden voor diverse technische installaties. Werk met één aanspreekpunt voor al jouw technieken.

Contact

Contact

Tweelindenstraat 9
8810 Lichtervelde
0474 05 75 11
info@energieq.be

Offerte aanvragen

Cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info