Spring naar de inhoud
Energieopslag industrie

Industriële energieopslag

Energieopslag afstemmen op energieconsumptie en overschotten

De industrie consumeert veel energie, maar maakt ook heel veel energie aan. De jongste jaren worden steeds meer bedrijfs- en fabrieksgebouwen uitgerust met zonnepanelen die enorme hoeveelheden stroom produceren. En los van zonnepanelen, zijn er nog tal van andere mogelijkheden om in een industriële omgeving elektriciteit aan te maken. Denk maar aan restwarmte, stoom, warmtekrachtkoppeling, windmolens of turbines. Al die elektriciteit gelijktijdig consumeren is moeilijk en als industrie kan je maar best op zeker spelen en een back-up voorzien in het geval van pannes of andere omstandigheden. Door de aangemaakte elektriciteit op te slaan in een batterijensysteem kies je voor zekerheid. Energie kan opgeslagen worden in batterijen, maar evengoed kan dat in water. Ook daarvoor biedt EnergieQ op maat gemaakte oplossingen.

Soorten industriële batterijen

Het plaatsen van accu’s of batterijen voor de energieopslag van grote hoeveelheden stroom is specialistenwerk. Met onze achtergrond in industriële installaties zijn we perfect geplaatst om een energieopslagsysteem te ontwikkelen op maat van jouw behoeftes. Uiteraard vraagt de industrie specifieke oplossingen en kan je niet zomaar eender welk batterijsysteem implementeren. Na een uitgebreide analyse en vooronderzoek, berekenen wij het vermogen dat geproduceerd wordt en het aantal kWh of MWh dat opgeslagen moet kunnen worden door de batterijen. Op basis van alle gegevens ontwerpt EnergieQ een batterijenpark of een megabatterij op maat en koppelt die aan de bestaande energieopwekkers.

Contact
Batterijopslag

Installateur van industriële batterijen

EnergieQ is een professionele installateur van industriële batterijsystemen. Met ervaring in o.a. de agrosector en in diverse industrieën zorgt EnergieQ voor een gezonde binnenlucht in elke ruimte en op de werkvloer.

Contact

Offerte aanvragen

Cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info