Spring naar de inhoud
Warmtepomp nieuwbouw

Wij zijn ... EnergieQ

Allround installatiebedrijf met roots in de agrarische sector

Een hart voor techniek

Zo’n dertien jaar geleden richtte Frederik Roelens het Lichterveldse installatiebedrijf ‘Electromatic’ op. De focus lag grotendeels op algemene elektriciteit en automatisering, maar als professionele allround installateur nam Frederik ook allerlei andere opdrachten aan. Dat maakte van hem een installateur van totaaloplossingen, zowel op vlak van elektriciteit als van alles wat te maken heeft met verwarming, waterbehandeling en energie.

Referentie in staluitrustingen

Na de oprichting van Electromatic nam hij samen met zijn vrouw Sarah Vandekerckhove het bedrijf Pluimvee Varkens Service (PVS) over. In korte tijd maakte hij van PVS één van de belangrijkste referenties in België en Frankrijk als het gaat om de klimaatbeheersing en de productiebewaking in stallen, waaronder ook de automatisatie van bijvoorbeeld voederlijnen en drinkwatersystemen.

Contact
Pluimvee Varkens Service

Electromatic wordt EnergieQ: Quality Energy Solutions

Zijn hart voor techniek en groene energie laten het hem niet toe om zijn eerste grote liefde zomaar de rug toe te keren. Het installatiebedrijf Electromatic wordt nieuw leven in geblazen met EnergieQ. Met het allround installatiebedrijf biedt de onderneming het volledige pakket energietechnieken aan, in zo goed als elke sector. Dat betekent oplossingen voor verwarming, elektriciteit, klimatisatie, koeling, waterbehandeling, energieopslag en energieopwekking voor toepassingen in de particuliere markt (nieuwbouw en renovatie), de projectmarkt (appartementen, ziekenhuizen, retail, horeca, …) en in verschillende industrieën.

EnergieQ werkt met ervaren elektriciens

Ontdek onze oplossingen op maat

Full service partner voor elk energetisch vraagstuk

Één aanspreekpunt voor alle totaalprojecten

EnergieQ is een installateur die totaaloplossingen aanbiedt aan zowel particulieren, bouwpromotoren, projectontwikkelaars als aan technische coördinatoren van grote en middelgrote industrieën. EnergieQ is meer dan een elektricien of een HVAC-installateur. EnergieQ blinkt uit in service, fungeert als advies- en studiebureau en is altijd beschikbaar bij problemen of vragen. Want een goede installatie vraagt niet alleen een perfecte plaatsing, ook onderhoud is essentieel voor het halen van de beste rendementen. Wil je een onderhoudscontract afsluiten, neem dan gerust contact op.

"“ENERGIE is de vlag die de volledige lading dekt, ENERGIE is EnergieQ”"

Frederik Roelens

Levenslang leren is een must

Frederik Roelens is, zoals Syntra West het beschrijft, het toonvoorbeeld van de veelzijdige installateur. Frederik schoolt zich voortdurend bij om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de installatiewereld. In 2022 ontving hij uit handen van Syntra West nog de award in de categorie ‘Levenslang Leren’. Bijscholen is voor de installateur een noodzaak. Hij heeft het RESCert-certificaat op zak en is  gespecialiseerd in alles wat met hernieuwbare energietechnieken te maken heeft.

Frederik Roelens, zaakvoerder van duurzaam installatiebedrijf EnergieQ

Oplossingen op maat met begeleiding en advies

Elke situatie vraagt een specifieke aanpak. Niet elke woning is dezelfde, er is geen standaardoplossing voor industriële installaties en elk project heeft zijn specifieke uitdagingen. Daarom doet EnergieQ er alles aan om voor elke situatie een op maat gemaakte oplossing te vinden. Het installatiebedrijf doet dat in overleg en adviseert waar nodig. Heb je een gedreven, betaalbare en professionele installateur nodig voor jouw totaaloplossing, ongeacht welke sector? Bel ons of vul het contactformulier in met jouw specifieke vraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Totaaloplossingen
EnergieQ heeft jaren ervaring in industriële technieken

Contact

Tweelindenstraat 9
8810 Lichtervelde
0474 05 75 11
info@energieq.be

Offerte aanvragen

Cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info