Spring naar de inhoud
Thuisbatterijen

Energieopslag in thuisbatterijen

Laat je zonnepanelen optimaal renderen met een thuisbatterij

Energieopslag is de volgende stap in de loskoppeling van het net. De energie die je produceert met behulp van je zonnepanelen verbruik je gelijktijdig. De stroom die je opwekt wordt met andere woorden meteen ingezet om je droogkast, wasmachine of andere toestellen te laten draaien. Produceer je meer dan je verbruikt, dan gaat er een deel van de aangemaakte energie verloren. De overschotten worden dan terug op het net gestoken. Wil je optimaal gebruik kunnen maken van je geproduceerde energie, dan zijn thuisbatterijen de oplossing. Als elektricien en installateur van zonnepanelen, weet EnergieQ perfect hoe het zonnepanelen moet koppelen aan een thuisbatterij.

"We hebben lang gewacht voor het installeren van een thuisbatterij. EnergieQ heeft ons geadviseerd, begeleid en een stap dichter gebracht bij ons streven naar netonafhankelijkheid"

Margaux Verhelst

Soorten thuisbatterijen

Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen voor zonnepanelen. De bekendste van allemaal is de lithium-ionbatterij. Want dit type batterij wordt niet enkel gebruikt om de energie van je zonnepanelen op te slaan, deze accu zit ook gewoon in o.a. je smartphone, elektrische fietsen en auto’s. Een Tesla Powerwall is een bekend voorbeeld van een thuisbatterij dat met deze technologie werkt. Los van de lithium-ionbatterij zijn er ook nog de zoutwaterbatterijen en loodzuurbatterijen. Elk van bovenstaande technologieën kunnen perfect gecombineerd worden met zonnepanelen. Welke batterij het meest geschikt is, bepalen we na overleg. EnergieQ installeert, koppelt en activeert elk type thuisbatterij. We kiezen niet voor de goedkoopste thuisbatterij, wel voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Meer weten over de premie voor een thuisbatterij of als dergelijk opslagsysteem iets is voor jou? Bel of mail ons voor een afspraak.

Vraag advies
Batterij-installatie met pv-paneel

Installateur van thuisbatterijen

Als vakman en specialist is EnergieQ dé elektrotechnische partner voor het plaatsen van jouw thuisbatterij. Wij berekenen het vermogen en koppelen je thuisbatterij met sprekend gemak aan je zonne-energiesysteem.

Contact

Offerte aanvragen

Cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info