Spring naar de inhoud
Installaties op maat en slimme sturing

Installaties op maat en slimme sturing

ENKEL DE BESTE OPLOSSING IS GOED GENOEG VOOR ENERGIEQ

Met 15 jaar ervaring op de teller als zaakvoerder van installatiebedrijf PVS Electromatic, heeft Frederik Roelens alle expertise in huis om ook van zijn nieuwe bedrijf EnergieQ een succesverhaal te maken. EnergieQ, waarbij de Q staat voor Quality, verzorgt zonne-installaties, elektriciteitswerken en HVAC, en trekt daarbij volledig de groene kaart. “Voor ons zijn elektriciteit en HVAC onlosmakelijk met elkaar verbonden, want enkel door de geïnstalleerde technieken slim te sturen, kan er een optimaal comfort en een zo laag mogelijke energiefactuur worden gerealiseerd”, aldus Roelens.

Zaakvoerder installatiebedrijf EnergieQ

Ervaring in de agrarische sector

Na zijn studies elektromechanica en daar- opvolgende werkervaring in de industrie, startte Frederik Roelens 15 jaar geleden de firma Electromatic op. Electromatic richtte zich aanvankelijk tot de particuliere markt met zonnepanelen en algemene elektriciteitswerken. “We maakten ook de stuurkasten voor het bedrijf PVS, dat staat voor Pluimvee Varken Service”, vertelt Frederik

Roelens. “Toen PVS 9 jaar geleden failliet ging, beslisten we om PVS over te nemen en te integreren in onze firma, die werd omgevormd tot PVS Electromatic. Als gevolg van de overname werd het aanbod uitgebreid met HVAC en kwam de focus meer en meer te liggen op de agrarische sector.” Vandaag kiest Frederik Roelens ervoor om zijn pijlen met EnergieQ opnieuw op de particuliere markt te richten, alsook op de industrie in het algemeen. “De agrarische sector is erg grillig met ups en downs.

Vandaar de keuze om onze activiteiten meer te spreiden en om naast PVS Electromatic ook EnergieQ op te richten.”

Alle kennis die werd en wordt opgedaan via PVS Electromatic wordt optimaal benut in het nieuwe bedrijf. “Dankzij PVS Electromatic zijn we heel goed op de hoogte van de allerlaatste technieken die op de markt komen. Of het nu gaat om zonne-energie, verwarming, koeling, ventilatie of waterbehandeling, de landbouw is verplicht om te investeren in duurzame energietechnieken. Dat maakt van de agrarische sector en dus ook van ons een pionier op vele vlakken.”

Lees het volledige interview op de website van Sanilec

Offerte aanvragen

Cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info